הישראלים אוהבים לייבא כל דבר מוצלח מחוץ לארץ ובעיקר מארצות הברית. כמו כן הקולינריה בישראל פורחת בשני העשורים האחרונים עם טרנדים חדשים. שני הנתונים הללו הם הסיבה לכך שאפשר לראות לפתע משאיות אוכל (FOOD TRUCKS) בכל רחבי הארץ בשולי דרכים ראשיות, בקרבת אתרים פופולאריים או באירועים שונים. אפשר לומר בוודאות שאין מדובר במשאיות "גזלן" כפי שהיו בעבר אלא במסעדות קטנות על גלגלים בדיוק כמו באמריקה.
בשנים האחרונות יש פריחה של ממש בפריסה של משאיות אוכל בכל רחבי הארץ. אפשר להיתקל בהן במיקומים קבועים שחלק מהם ביססו לעצמם, באירועים שונים כמו חתונה או כנסים וגם בסופי שבוע בנקודות מפתח שונות שישראלים אוהבים להגיע אליהם בעיקר בימי שבת.
משאית אוכל היא כבר לא "גזלן" על גלגלים שמוכר כריכים של חביתות, נקניקיה בלחמנייה או קרטיבים. מדובר כבר במסעדות של ממש על גלגלים. יש מי שנוסעים ברכב שהוא אוטו אוכל לכל דבר ועניין ויש מי שגוררים את היחידה של המטבח באמצעות גרר בג'יפ שלהם.
היום אפשר למצוא משאיות אוכל מכל הסוגים ובגדלים שונים שמציעים את המנות שלהן ללקוחות על פי תפריט מסודר ואפילו עם לוח זמנים ודפים באינטרנט שמציגים היכן הם נמצאים באופן קבוע או בסופשבוע הקרוב וכן הלאה.
איך מנהלים עסק של פוד טראק?
עכשיו כבר מגיעים לחלק המעניין יותר בכל הסיפור של משאיות אוכל בישראל. בהנחה שאתה כאן כי יש לך את התשוקה לעסוק בענף המזון ו/או כבר למדת או עבדת בתחום, משאית אוכל היא אפשרות נפלאה לנהל עסק שכזה בכוחות עצמך.
יש שתי נקודות מפתח שיעזרו לך לנהל עסק של אוטו אוכל בהצלחה:
- קונספט – כמו שיש מסעדה איטלקית, מסעדת המבורגרים או דוכן מזון מהיר של שניצל בחלה בשוק, אותו הדבר עם משאית אוכל. חובה להחליט מה הקונספט של המטבח שלך ולא להגיש "כל דבר" או לנהל תפריט מגוון מדי. יש לקחת בחשבון שהמטבח שלך קטן יחסית והעבודה היא במקרים רבים כזאת שמחייבת הגשה מהירה ככל שניתן ללקוחות. לכן רצוי להחליט מראש אם אתם מנהלים פוד טראק של פיצות, המבורגרים, מוקפצים, כריכים וכן הלאה. חשוב להיות ממוקדים בתפריט קטן ואיכותי שיאפשר לכם לפעול בנוחות.
- מיקום – מומלץ להחליט מראש איפה תפעילו את משאית האוכל שלכם. יש מי שבוחרים מקום קבוע בשולי דרך כלשהי, כניסה למושב או ליד אתר תיירות מבוקש כלשהו, יש מי שמעדיפים להתנייד ממקום למקום לפי פסטיבלים או אירועים שונים בכל רחבי הארץ ויש מי שמתמקדים רק במתן שירותי פוד טראק לאירועים קטנים שהם מגיעים אליהם בתיאום מראש. כדאי שתחליטו מראש על הפורמט שמתאים לכם וזה יעזור לכם להגיע לקהל שמתאים לכם.
לפני סיום, חשוב לציין שמשאית אוכל חייבת אישורים של משרד הבריאות והרשות המקומית שהיא פועלת בה (אם זה באופן קבוע) ולכן חובה עליכם לטפל בכך מראש כדי למנוע אי הבנות או קנסות מיותרים. כמו כן, יש צורך להיות עסק רשום בישראל ולפתוח תיק במס הכנסה לשם כך.
המאמר נכתב בשיתוף עם Food Truck Events פוד טראק לאירועים בנהריה אשר מתגלגל בכל הארץ. אם אתם מחפשים פוד טראק לחתונה או פוד טראק לאירוע קוקטייל – הצוות המקצועי של Food Truck Events הוא הכתובת!