ההתנהלות שלכם אחרי תאונת דרכים שאתם מעורבים בה יכולה לקבוע רבות לגבי התביעות שאולי תנהלו מול ביטוח לאומי או חברת הביטוח. לעתים מתנהלים לא נכון ומפסידים כספים רבים שייתכן ומגיעים לכם בעקבות תאונת דרכים שעברתם, בין אם בתור נהגים או נוסעים ברכב ובין אם אתם הולכי רגל שנפגעו. לכן כדאי לשנן כמה נקודות מפתח להתנהלות נכונה לאחר תאונת דרכים, על כל צרה שלא תבוא.
ישראלים רבים עוברים תאונות דרכים מדי יום וחלק גדול מהם איננו מתנהל בצורה נכונה על ידי עורך דין נזיקין, כזאת שתאפשר לו לתבוע את ביטוח לאומי ו/או חברת הביטוח כדי לקבל פיצויים המגיעים להם.
נכון, לעתים התאונה קשה ואי אפשר לזוז או להגיב אחריה. לא במקרים הללו אנו עוסקים במאמר הזה. יש תאונות דרכים רבות עם פגיעה פיזית קלה יחסית או פגיעה שלא מודעים אליה ומתבטאת כעבור כמה שעות או אפילו ימים. אם מתנהלים נכון לאחר תאונת הדרכים שומרים על הזכויות שלכם לתביעה כספית ואפילו להגדרה של דרגת נכות במקרים חמורים יותר.
מה צריך לעשות אחרי תאונת דרכים?
- לצלם ולתעד את האירוע – בהנחה שאתם יכולים לעשות זאת בעצמכם או יש מישהו אתכם שיכול לעשות זאת עבורכם, כדאי מאוד לתעד את התאונה, הנפגעים, כלי הרכב המעורבים וכל זירת התאונה כולל תמרורים וכיווני תנועה.
- לאסוף פרטים מהעדים – כמעט בכל תאונת דרכים יש עדים לאירוע או כאלו שרצים מיד לעזור. כדאי מאוד לקחת פרטים של כמה מהם ואף לבקש מהם תמונות שאולי צילמו כדי שישלחו לסלולרי שלכם. בהמשך הדרך אולי תזדקקו לעדות שלהם.
- להתפנות לבדיקה רפואית – מומלץ להזמין אמבולנס אך ניתן להתפנות גם עצמאית. כדאי להגיע למוקד של קופת החולים הקרוב למקום המגורים שלכם או לזירת האירוע ואף עדיף מכך להגיע לבית חולים (אם זה פינוי באמבולנס בד"כ). יש לדווח שהגעתם עקב תאונת דרכים ולוודא שהדבר מופיע בכל מסמך רפואי שתקבלו בסיום.
- לדווח למשטרת התנועה – יש לגשת למשטרה הקרובה אליכם ולדווח על התאונה. בסיום יש לבקש את המסמכים שמאשרים את הדיווח ולראות שהם כפי שתיארתם.
- לשכור עורך דין – את כל הסעיפים הקודמים אפשרי לעשות ביום התאונה או יום למחרת לכל היותר ואז מומלץ לפנות למשרד עורך דין תאונות דרכים שיעבור אתכם על כל המסמכים והצילומים שאספתם. כל מקרה לגופו ולכן חשוב לבדוק מה האפשרויות העומדות לזכותכם ספציפית על סמך המקרה שלכם.
את מי תובעים אחרי תאונת דרכים?
כעת אתם יכולים להגיש תביעה מול ביטוח לאומי עד שנה מיום התאונה ובמידת הצורך תוזמנו לוועדה לקביעת אחוזי נכות. כאשר תסיימו את כל התהליך מול ביטוח לאומי תוכלו להגיש תביעה מול חברת הביטוח הרלוונטית לאירוע.
יש פרק זמן של 7 שנים להגיש תביעה שכזאת ולכן עדיף להגיע עם סיכום של ביטוח לאומי מול חברת הביטוח. למרות זאת ייתכן והם ירצו לבטל או לשנות את הקביעה של ביטוח לאומי וצפוי לכם מאבק ארוך. לכן, עורך דין תאונות דרכים חשוב בתהליך כולו.
אחד הדברים שהוא יכול לעשות עבורכם ובטח לא ידעתם על כך, הוא שתקבלו סכום כלשהו על חשבון הסכום הסופי שייפסק לכם, בשפה המקצועית זהו תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים, כדי שתוכלו לממן את המחייה שלכם וגם בדיקות או טיפולים שאולי אתם נזקקים להם עקב התאונה. בלי עו"ד תאונות דרכים ספק אם תקבלו זאת ובמקרים רבים זה משמעותי מאוד למי שאינם יכולים לעבוד עוד.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בנהריה אשר מעניק ליווי וייצוג משפטי בתאונות דרכים מול המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח הגדולות. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בצפון או עורך דין נזיקין בעכו – עו"ד טל בייצר הוא הכתובת!