הקורונה טרפה את הקלפים ושוק העבודה השתנה ללא היכר. הרב היותר עובדים בוחרים לעבוד היום על בסיס שעתי או חלקי ואף לשלב בין מספר עבודות שונות במהלך חודש עבודה, כאשר בכל עבודה הם עובדים בהיקף שעות שונה. העניין מעלה סוגיות רבות ואחת מהן היא עניין דמי הבראה לעובד שעתי או במשרה חלקית.
החוק בישראל מתייחס באופן מפורט לזכויות הסוציאליות של העובדים השכירים. יש מענה לכל ספק או נושא שעלול להיות במחלוקת כלשהי בין מעסיק ועובד או בין עובד ורשויות המדינה. גם נושא תשלום דמי הבראה לעובד מקבל כיסוי מקיף וברור. המקרה מעט מורכב יותר כאשר מדובר על עובד שעתי או במשרה חלקית ולא בעובד במשרה מלאה או בשכר חודשי קבוע.
מה הגדרות החוק לעניין דמי הבראה לעובד?
מספר ימי ההבראה המגיעים לעובד בישראל מוגדרים על פי הוותק שלו במקום העבודה.
- לאחר שנת עבודה רצופה אחת – העובד זכאי לקבל 5 ימים של הבראה.
- בשנה השנייה והשלישית – העובד זכאי לקבל 6 ימי הבראה עבור כל שנה.
- בשנים הרביעית עד העשירית – העובד זכאי לקבל 7 ימי הבראה עבור כל שנה.
- בשנים ה 11 עד 15 – העובד זכאי לקבל 8 ימי הבראה עבור כל שנה.
- בשנים ה 16 עד 19 – העובד זכאי לקבל 9 ימי הבראה עבור כל שנה.
- החל מהשנה ה 20 לעבודתו – העובד זכאי לקבל 10 ימי הבראה עבור כל שנה.
ההתייחסות היא כמובן לעובדים על בסיס חודשי ולא שעתי.
איך מחשבים דמי הבראה לעובד שעתי?
החישוב של ימי הבראה לעובד שעתי אשר עובד כמה שעות בשבוע באופן קבוע מדי שבוע הוא שונה.
שבוע עבודה מלא בישראל הוא 42 שעות. על כן מחשבים את שעות העבודה של העובד מדי שבוע כפול מספר ימי הבראה שקובע החוק בהתאם לוותק שלו ומחלקים זאת ב 42.
דוגמא לחישוב:
עובד עם וותק של 10 שנים במקום העבודה שעובד 15 שעות בשבוע. ימי ההבראה להם הוא זכאי עבור 10 שנים הוא 7. לכן מכפילים 15X7 (105=) ואת הסכום המתקבל מחלקים ב 42. התוצאה היא 2.5 ימי הבראה להם הוא זכאי.
סכום דמי הבראה ליום עומד על 378 ₪ ולכן הוא יקבל דמי הבראה בסך של: 378X2.5= 945 ₪ .
מקרה אחר הוא של עובד אשר איננו עובד שעות קבועות כל שבוע ואז יש צורך לחשב ממוצע שעות עבודה שלו לאורך 12 חודשים.
את ממוצע השעות מחשבים על פי השיטה שהצגנו קודם לכן.
מתי זקוקים לעורך דין דיני עבודה?
יש מעסיקים אשר מתעלמים מתשלום דמי הבראה לעובדים שעתיים או חלקיים. חלק עושים זאת שלא במודע וחלק מתוך כוונה להפחית בהוצאות שלהם.
במקרה ואתם עובדים שעתיים שלא מקבלים תשלום של דמי הבראה, כדאי לפנות למעסיק בעניין זה ולדרוש את המגיע לכם על פי חוק. אם הוא מסרב או לא ממהר לשלם זאת, כדאי מאוד לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין דיני עבודה שיבדוק את המגיע לכם ויגיש תביעה למעסיק לתשלום דמי הבראה שמגיעים לכם.
מקרים אשר מגיעים לבית הדין לעבודה יכולים להוביל גם לתביעת פיצויים מהמעסיק ובית הדין איננו רואה בעין יפה אי תשלום של ימי הבראה לעובדים.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד שאול מוש – עורך דין לענייני דיני עבודה בצפון אשר מעניק ליווי וייצוג משפטי לעובדים ומעסיקים במחוז הצפון. אם אתם מחפשים עורך דין דיני עבודה בנהריה או עורך דין דיני עבודה בעכו – עו"ד שאול מוש הוא הכתובת!